Osaatko johtaa itseäsi?

Mä voitan! Mä haluan voittaa? Mun erittäin kuuluisat hokemat. Haluan saavuttaa vaikka ja mitä. Ideoita ja tavoitteita satelee suustani tuon tuosta koskien elämäni eri osa-alueita. Olen erittäin kilpailuhenkinen, mutta en pelottava kilpakumppani kuitenkaan. Osaan hävitä! Mutta mitä minä voitan ja ylipäänsä mitä mä haluan voittaa?

Mitaleita ei killu kaapeissa tai seinillä eikä niitä edes ole! En ole saanut mistään minkäänlaista sijoitusta! Enkä ole itseasiassa koskaan kisannut sijoituksista paitsi myyntikilpailuissa työpaikalla ja niissä kisoissa olen kyllä sitten sijoittunut hyvin ja toki näistä kisoista rahaa sitten sain. Mutta jos puhutaan urheilusta, niin ei yhtään palkintoa lukuunottamatta Marathon osallistujan mitalia. No miksi sitten puhun voittamisesta? Miten voittamisen tahto näkyy?

On joulukuu 2019 ja kello soi aamulla klo 4.15. Takana unia 6h 25 min. Toivon, että unien pituutta korvaa laatu. Ainakaan ensimmäisten minuttien jälkeen herätyksestä, ei laatu unilta tunnu. Olin päättänyt aamulla lähteä 8 km juoksulenkille 3 x viikossa ja salille 4x viikossa. Itseasiassa olin päättänyt näin jo kesällä ja näin olin tähän saakka tehnyt ilman yhtään ainutta tekosyytä.

Klo 4.55 ulko-ovi aukeaa. Treenejä kohti kuulokkeet korvilla. Ainakin on hiljaista ja todella pimeää. Kuu näyttää kuitenkin upealta ja valaiseekin mukavasti. Saan olla rauhassa. Nautin! Lenkkipolullani ei paljon kulkijoita näy, muutamia vain kuten eräs kerrassaan herttainen vanhempi rouva sauvoineen. Salilla käy tuttu porukka tuohon aikaan. Salilta olen klo 6.30 viimeistään kotona. Päivän duunien kimppuun ennen kuin lapset ja mies heräävät.

Myöhemmin keväällä usein seuraani on liittynyt ystäväni, joka on ollut tervetullutta vaihtelua treeneihin. Mutta yksinkin tosiaan edelleen treenaan ja tekosyitä ei ole vieläkään tullut.

Currywurstia Wroclawin rynekillä joulumarkkinoilla 2017. Ihanaa! Ja sitten valokuvia monta. Minustakin. Kuvat kertoivat sen, että muutakin oli mennyt kuin Currywurstia jo taas kerran, ihan liian pitkään. Hyvin alkaneet elintavat useamman vuoden ajan, olivat taas päässeet unohtumaan. Seuraavana päivänä satuin kävelemään tutun rakennuksen ohi jonka yhteen oveen oli ilmestynyt ilmoitus tankotanssitunneista. Päätös tuli siinä ja jo seuraavalla viikolla treenasin. Kokonaisuus ratkaisee! Ei hetki tai vähän pidempikään hetki. Sinä määrität oman voittosi! Kyky muuttaa omaa tapaansa toimia tilanteessa kuin tilanteessa , on tärkeää. Puhun itsensä johtamisesta ja hyväkin johtaja, voi tehdä satunnaisia huonoja päätöksiä. Niistä huonoista päätöksistä pitää oppia hyväksyen vaikutukset ja tämän jälkeen on tehtävä hallittu tilanteen muutos. Kuitenkin muista ensin pohtia, mitkä seikat vaikuttivat siihen, että olet päätynyt tähän nykytilanteeseen. Tunnista ja tunnusta tuttu ”kaava”. Ole rehellinen, mutta älä lannista itseäsi. Kun muutan ” pinttynyttä” tapaani toimia, mietin korostetusti kaikkia pieniäkin onnellisia hetkiä. Onnellisuus lisää innokkuuttani tavoitella päämäärääni. Hetkeen keskittymisen kyvystä myös annan itselleni kiitosta. Sen merkityksen olen kokenut muutosjohtamisessa suureksi syystä, että mielenjohtaminen vaatii kurinalaisuutta. Kurinalaisuudesta on liian helppo lipsua, mikäli haahuilee alati muissa ”maailmoissa”. Haahuileminen johtaa hallitsemattomiin tekoihin eli karkkipussin tai jääkaapin oven avaamiseen.

Mitä muuten voitan ja mitä halusin voittaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

RAPAKUNTO - OUTTA SHAPE

Se kehonpainoharjoittelublogi...

kuolemawasherehome.wordpress.com/

Havaintoja ja ajatuksia surusta, kuolemasta ja elämästä vauvan kuoleman jälkeen. Huumoria revitään sieltä mistä sitä on revittävissä. Muuten ei kestä.

Run as fast as you can - juoksublogi

elämän elementit tasapainossa

FlowSister

Joogaa, juoksua ja kokonaisvaltaista hyvinvointia / IG @flowsistersusannajussila

%d bloggaajaa tykkää tästä: