Kipua nilkassa ja silti minä juoksen

Puolitoista vuotta jatkuvaa kipua akillesjänteessä. Monta hetkeä kylmää hikeä lenkeillä. Kipu on niin kovaa joskus, että on pidettävä pienen pieni tauko kesken lenkin. Usein en pysähdy vaan siedän ja sitten nilkutan loppupäivän. Mikään hoito, kun ei auta, en ole halunnut luovuttaa kivun takia juoksuharrastusta. Mutta mistä nilkan särky johtuu?

Ortopedin, fysioterapeutin , hierojan, yleislääkärin sekä muiden tuttavien ohjeiden mukaan olen kokeillut monenlaista. Kipulääkettä, kortisonia, kylmää, kuumaa, hierontaa, magnesiumia, foam-rolleria, palloa ja pohjelihasten vahvistamista. Mikään ei auta. Ortopedi oli sitä mieltä, että akillesjänne ei katkea ja täten en ole huolissani. Mutta se kipu! Vaikea välillä ennätyksiä juosta, kun akillesjänteestä alkaen kipu siirtyy vasempaan jalkapöytään siirtyen siitä pohkeeseen puuduttamalla sen ja ikäänkuin kokopohkeen lukitsemalla.

Mizuno merkkisiin lenkkareihin olen siirtänyt toivoni. Kirjassa ”Juoksijan sielu” kehuttiin niitä. Toivo heräsi ja sana ”kiertojäykkä” kuulosti siltä, että sillä täytyy olla merkitystä paljon juoksevalle.

Pyöräily on toinen toivoni. Se tuli juoksun tuoeksi treeneihin. Mutta mikä tuossa nilkassa on? Se on täysi mysteeri. Kai se on vain uskottava, että kunnon treenaamiseen kuuluu myös kivun sieto. Ja kai tämä myös sisua kasvattaa? No sitä en tiedä, mutta pakko tässä on olla jotakin, mitä opin ja vie juoksua eteenpäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

RAPAKUNTO - OUTTA SHAPE

Se kehonpainoharjoittelublogi...

kuolemawasherehome.wordpress.com/

Havaintoja ja ajatuksia surusta, kuolemasta ja elämästä vauvan kuoleman jälkeen. Huumoria revitään sieltä mistä sitä on revittävissä. Muuten ei kestä.

Run as fast as you can - juoksublogi

elämän elementit tasapainossa

FlowSister

Joogaa, juoksua ja kokonaisvaltaista hyvinvointia / IG @flowsistersusannajussila

%d bloggaajaa tykkää tästä: