Minä haluan urheilla

Kuulunko 5AM clubiin? En, kuulun 4.30AM clubiin. Ihan ikioma clubi, jonka kehitin ratkaistakseni pulmani. Mietin, miten voisin harjoittaa liikuntaa, niin että muut elämäni osa-alueet eivät muutu. Miten liikkua ilman, että joku odottaa minua? Vastaus, herää klo 4.30 ja saan tehdä mitä haluan!

Aika paljon muutakin olen tehnyt aikaisin aamulla. Ennen kaikkea olen saanut kaipaamaani omaa omaa aikaa, jota en halunnut saada perheen kustannuksella. En halua olla poissa illalla pidempiä aikoja säännöllisesti normaaliin arkeen kuuluvien asioiden lisäksi. Etenkin, kun urheilen noin 6-8h viikossa ja tämän lisäksi pelaan golffia sekä kävelen paljon, noin 19 000 askelta siis päivässä.

4.30AM clubi antoi mahdollisuuden keskittyä itseeni ja tehdä ilman kelloa kaulassa rauhassa treenit loppuun. Tajusin myös, että tähän aikaan vuorokaudesta olen parhaimmillani. Kun aamu alkaa hiljaisuudella ja pääsen urheilemaan, on aivan erilainen olo astua myös läppärin eteen.

Olen monesti täynnä treenin aikana tulleita ideoita, joka on voimaannuttava tunne. Aamuisin en koskaan epäile osaamistani ja pohdin syystä tai toisesta asioita aamuisin paljon moniulotteisemmin. Tahto ratkaista töihini liittyvät haasteet näkyy ja tuntuu. Aamuisin asioiden tarkastelu eri skenaariosta on vain yksinkertaisesti helpompaa. Toki pyrin tämänlaiseen tekemiseen pitkin päivää ja varmasti monen mielestä onnistun siinä, mutta itsekriittisesti osaan sanoa, milloin olen todella hyvä siinä mitä teen. Myös esimerkiksi kirjoitusvirheitä tulee aamuisin hyvin vähän. Kun urheilen aamulla, olen täynnä intoa ja hyväntuulisuutta, aina.

Olen nukkunut onneni ohi! Näin se on. Myöhemmin ennen herätessäni, jäivät voimatunnit väliin. Heräsin suoraan etukäteen asetettuun tahtiin ilman tilaa ajatuksille. Töihin tarttuessani rauhaton aamu tuntui jopa levottomuutena. Myös epäjohdonmukaisuutta voin sanoa toimissani olleen. Tämä johtui siitä, että en saanut rauhallista tilaa käynnistää itseäni. Rauhallinen aamu pitää minut virkeänä pitkälle iltapäivään, mutta toki taso laskee noin klo 14. Mutta ei haittaa, työpäivä on jo takana. Teen varmasti enemmän töitä 6 tunnin aikana kuin moni muu tekee 8 tunnin aikana. Kysy vaikka mieheltäni! Tämä on siis vahva kannanotto lyhyempään työpäivään. Tunnustan kuitenkin lukevani sähköposteja myös myöhemmin päivällä.

Poikkeus vahvistaa säännön, sanotaan. Totta! On päiviä, että päätän lähteä treenaamaan kesken päivää. Kesken töiden, tarkennan. Lähes sama tulos, olen tämän jälkeen viritetty käyntiin ja alkaa tapahtua asioita erittäin kovalla tahdilla.

Ai miksikö urheilen niin paljon ja niin tavoitteellisesti? Tunnustan ärsyyntyväni puheista, juoksen jotakin pakoon. Mutta totta sekin. Juoksen tai tarkennan, urheilen pakoon huonompaa minääni, sitä mitä en tahdo olla. Rakastan niin paljon oloani klo 4.30AM.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

RAPAKUNTO - OUTTA SHAPE

Se kehonpainoharjoittelublogi...

kuolemawasherehome.wordpress.com/

Havaintoja ja ajatuksia surusta, kuolemasta ja elämästä vauvan kuoleman jälkeen. Huumoria revitään sieltä mistä sitä on revittävissä. Muuten ei kestä.

Run as fast as you can - juoksublogi

elämän elementit tasapainossa

FlowSister

Joogaa, juoksua ja kokonaisvaltaista hyvinvointia / IG @flowsistersusannajussila

%d bloggaajaa tykkää tästä: