Migreenin hallintaa liikunnalla

Paineen tunne päässä, aivosumu, toispuoleinen halvaus, tinnitys korvassa, unettomuus, sanat kadoksissa ja sitten se järjetön päänsärky! Ja tässä oli vain murto-osa siitä mitä hemipleginen migreeni mulle tekee. Toisin kuin usein ehdotetaan, minun ei todellakaan ole viisainta yrittää nukkua. Se ei kerta kaikkiaan edes onnistu ennen kuin olo paranee. Onkin siis kohdallani ehdottomasti lähdettävä harrastamaan todella kovalla sykkeellä liikuntaa! Voisin sanoa, että adrenaliinia on jo valmiiksi ennen kuin edes aloitan liikkumaan.

Miten usein hemipleginen migreeni iskee? Entä kauan tämä kestää? Ja miten tämä vaikuttaa minun arkeen? Joskun kerran kuukaudessa ja toisaalta voi olla useita kuukausia, että ei ole mitään. Pahimmillaan tämä voi kestää viikosta kahteen viikkoon ja vaikuttaa arkeen paljonkin. Toki tämän kahden viikon aikana on hetkiä, että ei ole se kaikkein kauhein olo. Hemipleginen migreeni vaikuttaa arkeeni siten, että suunnittelen arjen todella hyvin. Parasta aikaani on klo 5-13 välillä, joten silloin teen tärkeimmät työt. Toki aloitan päivän tällöinkin liikunnalla, joka kestää vähintään tunnin. Kun iltapäivä alkaa, alkaa liikunta uudelleen, koska se helpottaa oloa. Välissä reagoin tarvittaessa sähköpostiin ja sekä puhelut hoidan aina. Mutta mitään ei kiireellistä en tällöin hoida. Iltapäivän aikana liikunta saa minut sellaiseen tilaan, josta vain lähimmät ihmiset näkevät, että olen hemiplegisen migreenin vallassa. Pystyn toimimaan täysin normaalisti! Voin hoitaa tarvittaessa töitä niin, että minusta ei näe, mikä tilanteeni on. Tämä on harjoittelun tulos! Hallitsen tilanteen täysin. Mutta koska hallitsen sen, olen ymmärtänyt, että provosoida ei kannata. Joskus, onneksi todella harvoin, olenkin jo päivällä pahasti kovan säryn vallassa ja tällöin ei enää auta muu kuin kävellä ja kävellä ja kävellä. Joudun kohtaamaan vahvemman ja nöyrtymään. Joudun toteamaan, että en pysty tekemään töitä. Onneksi kuitenkin äiti pystyn olemaan lähes normaalilla tavalla. Olen myös vihdoin todennut, että voin kertoa yhteistyökumppaneille, kun migreeni on päällä. Se on jopa järkevää!

Vakavaa tämä ei ole! Mutta ärsyttäväksi tätä voin kyllä sanoa! Kysymys kuuluu, olenko luopunut jostakin hemiplegisen migreeni vuoksi? Olen luopunut ja ymmärtänyt, että se on minua vahvempi. En voi ainakaan vielä sitä voittaa vaikka todella kovasti kyllä yritän. Mutta luovuttuani muutamista asioista, sain kyllä tilallekkin jotakin ja se on liikunnan riemu ja riemun määrä. Onneksi minulla on puoliso, joka ymmärtää tilanteeni ja kannustaa minua tekemään asioita, jotka helpottaa oloani. Myös asialle nauraminen helpottaa ja tekee siitä normaalia eikä näin hemipleginen migreeni saa liian isoa huomiota.

Mikä on sinun heikkoutesi ja vahvuutesi? Uskallatko olla rehellinen itsellesi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

RAPAKUNTO - OUTTA SHAPE

Se kehonpainoharjoittelublogi...

kuolemawasherehome.wordpress.com/

Havaintoja ja ajatuksia surusta, kuolemasta ja elämästä vauvan kuoleman jälkeen. Huumoria revitään sieltä mistä sitä on revittävissä. Muuten ei kestä.

Run as fast as you can - juoksublogi

elämän elementit tasapainossa

FlowSister

Joogaa, juoksua ja kokonaisvaltaista hyvinvointia / IG @flowsistersusannajussila

%d bloggaajaa tykkää tästä: