Harrastelija juoksijan tarina – miten ja milloin aloitin ja mitä tavoittelen nyt?

Siitä peilistä tuijotti minua suoraan silmiin, joku jota en tuntenut. Se joku näytti kalpealta, väsyneeltä, jopa ahdistuneelta sekä ikäänsä huomattavasti vanhemmalta. Myös syyt olivat täysin selvät ja syyksi en voinut todellakaan laittaa kolmea lastani, omakotitaloa tai varsinkaan aina minua kaikessa kannustavaa miestäni. Rakastin napostelua! Sen verran kyllä tuo nuorin 3kk ikäinen lapsukaisemme vaikutti kyllä tähän naposteluuni, että hän herättämällään minut noin 15 kertaa yössä, teki minulle helpoksi siirtyä imetyksen jälkeen keksivarastolle. Mutta sitten tuli se iso STOP! Ei enää tätä! Halusin jotakin aivan muuta. Tuolloin olin 30 vuotta ja oli kevät 2013.

Peiliin tuijottelun jälkeen kysyin mieheltäni olinko hänestä lihava? Hän edes katsomatta minuun totesi ”kunhan sinun on hyvä olla”. Tämä tarkoitti minulle toisin sanoen vastausta ”kyllä, olet lihava”. Hetken tuhisin itsekseni ja katselin uudelleen peilistä ja vedin mahaakin varmuuden vuoksi sisään, että olisi tullut parempi olo. Olin aiemmin päivällä käynyt kampaajalla leikkaamassa pitkät kutrini polkkamalliin ja tämä jotenkin entuudestaan korosti kasvojen pöhöttynyttä ulkomuotoa. Ei siis tullut yhtään parempi mieli. Se purppuran värinen paitakin oli jotenkin niin makkaroissani kiinni, että ei ollut enää vaikea todeta tämän kerrassaan riittävän!

Mutta miten aloittaa, kun tavat ovat niin pinttyneet ja kaikki kaapit täynnä herkkuja? Ja että mitä se oikein syöminen sitten edes oli? 1000 kcal päivässä? 1500 kcal päivässä? Vai jotain aivan muuta? Ja miten se nälkäkin pysyisi poissa ja samalla laihtuisin silmissä? Ulkonakin oli vielä pimeää ja kylmää, kuten huhtikuun alussa aina, joten ei hirvittävästi ensi alkuun kyllä huvittanut ulkoilu normaalia lasten kanssa puistoilua enempää. Mutta se lihavuus ja painon tunne sekä hankaluudet sitoa omat kengänkin nauhat, ärsytti.

Nuorin lapsemme heräsi joka aamu kello neljä. En monista yrityksistäni huolimatta saanut häntä jatkamaan uniaan, joten ei muuta kun aamua käynnistämään. Hetken hereillä olon jälkeen häntä kuitenkin alkoi väsyttämään ja itseäni tietenkään enää nukuttanut, kun kahvikin oli siinä tullut jo kiskaistua. Tuo väsähtänyt lapsemme ennen uudelleen unien aloittamistaan itkeskeli ja vaikka talomme olikin melko hyvän kokoinen, herätti tämä itku muut. Päätin tehdä asialle jotakin ja siitä se kaikki lähti. Kello viisi aamulla minä päätin aloittaa juoksemaan vauvan nukkuessa vaunuissa ja lähdin samantien. Ja olin niin hämmästänyt siitä onnen tunteesta olla yksin pimeällä tiellä raikkaassa ilmassa. Se aamun raikkauden tuoksu on jotakin mikä edelleen on minua ulos aamulla kutsuva. Huhtikuun alun pimeys ei enää haitannut vaan siitä tuli minun juttu! Sain omaa aikaa ja se energia, jota sain siitä lenkistä, oli jotain niin mahtavaa, että lähdin joka aamu kello viisi lenkille.

Mutta entäs se ruoka, se napostelu? Se olikin aluksi vaikempi juttu. Juostessahan nimittäin tulee nälkä ja osaamista ei tosiaan ollut oikeanlaisen ruokavalion rakentamisesta huomioiden sen, että täysimetin. Moni muuten sanoinkin sivuhuomautuksena, että en voisi tälläistä urheilua alkaa tekemään ollessani täysimetyksellä ja että tämä tällainen liikunta kyllä kävisi minulle raskaaksi. Miten tästä pääsin eteenpäin ja miten matkani kohti tavoitteellista juoksemista jatkui ja missä menen tänään vuonna 2020? Näistä kaikista hetkistäni tulen kertomaan pala palalta ja lupaan, että en kaunistele totuutta ja kerro vain hyvää ja kaunista.

Haluan myös jakaa teille kokemuksia, juttujeni keskellä kuvien kera, upeista paikkoista ympäri Eurooppaa joissa olen urheillut matkatessani perheeni kanssa. Tervetuloa minun matkaani!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

RAPAKUNTO - OUTTA SHAPE

Se kehonpainoharjoittelublogi...

kuolemawasherehome.wordpress.com/

Havaintoja ja ajatuksia surusta, kuolemasta ja elämästä vauvan kuoleman jälkeen. Huumoria revitään sieltä mistä sitä on revittävissä. Muuten ei kestä.

Run as fast as you can - juoksublogi

elämän elementit tasapainossa

FlowSister

Joogaa, juoksua ja kokonaisvaltaista hyvinvointia / IG @flowsistersusannajussila

%d bloggaajaa tykkää tästä: